پژوهشی کوتاه پیرامون سادات افغانستان

درین بخش طی پست جداگانه و کوتاه, به تاریخچه ورود سادات به افغانستان پرداخته و در فصل های بعدی ، سادات مناطق مختلف را به معرفی میگیریم. امید که گامی باشد برای شناخت هر چه بیشتر سادات خصوصا برای نسل جدید سادات تا از شجره و سلاله پاک سادات و شخصیت های بزرگ سادات در افغانستان معرفت زیاد تری کسب کنند.
فصل اول : تاریخچه ورود سادات به افغانستان.
سادات عبارت از نسل پاک و پرافتخار پیامبر گرامی اسلام میباشند که از طریق ازدواج امیرالمومنین علی علیه السلام با بی بی فاطمه زهرا ادامه پیداکرده و تا صف قیامت ادامه دارد. مهاجرت امام زاده ها و اعقاب آن که عبارت از سادات میباشند در دوران اموی ها و عباسی ها اتفاق افتاد. که از دست ظلم و جور حاکمان اموی و عباسی راه مهاجرت را در پیش گرفتند. بعد از واقعه المناک کربلا و به تعقیب آن شهادت زید شهید، پسر زید شهید سید یحیی در افغانستان تبعید شد و در همین جا به شهادت رسید. همچنان عده ای از خانواده بنی هاشم و قبیله های ربیعه و یمانی در بلخ و سایر بلاد افغانستان هجرت نمودند.
 
تمام سادات که در افغانستان مسکن گزین شده اند به دو بخش بزرگ تقسیم شده اند:
۱- فرزندان امام زین العابدین
۲- فرزندان امام موسی کاظم ع . که سلاله اولی بنام سجادی و سلاله دومی بنام موسوی یاد میشوند‌ .
بیشترین تعداد سید ها در افغانستان بعد از حمله مغول ها به افغانستان آمده اند. که افرادی که بعد از حمله مغول ها به افغانستان آمده اند شامل شش نفر از سادت بزرگ و پاک نفس میباشد.
۱- سلطان سید احمد کبیر : مدفن آن در هرات است. سلطان سید احمد کبیر دو پسر داشت . یک پسر آن سید عابدین نام داشت که سادات سنگلاخ از اعقاب سید فقیه مجتهد زاهد حضرت آیت الله العظمی سید شاه قباد ولی حرمت الله علیه اولاده آن میباشد.
پسر دیگر آن سید عارفین نام داشت که پسر کوچک آن بنام شاه یحیی قلندر یاد میشد که سید بزرگوار و دارای کرامات زیاد بوده و دارای مریدان زیادی بوده است. سادات لولنج ، شیخ علی ، ترکمن ، دو آب غوربند همه از اولاده شاه یحیی قلندر میباشند.
۲- میر علی سبزواری : مشهور به میر سید علی یخ سوز. که نسب شان به امام موسی کاظم ع میرسد. که در مرکز بامیان زنده گی میکرده و نواسه اش میر هاشم نام داشت. اولاده ایشان در بامیان ، سمت شمال ، غزنی ، کابل و قندهار و هرات سکونت دارند.
۳- سید حسین جلال الدین بخارایی : که در کرخ هرات میزیست و اولاده آن سادات فعلی هرات و قسمت های از بلخ میباشند.
۴- میر سید علی ولی: در دره بلخاب میزیست و اولاده آن سادات فعلی قسمت های از بلخ میباشند.
۵ – سید علی نامی : نسب اش به امام جعفر صادق ع میرسد.
۶- سید حسن : مدفن آن مشخص نیست. سادات قرا^ ، جنگ اوغلی ، و کرو در ولایت بغلان از اولاده شان میباشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی مطالب

آخرین مطالب

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید